Ha te is szereted a muffint, akkor az áfonyás muffin a kedvenced lesz! Egész évben élvezhetjük az áfonya kellemes ízét, hiszen akár fagyasztva is felhasználhatjuk a muffin sütéséhez. Az áfonyás muffin, az egyik kiemelt helyen szerepel Amerikában is, amely köztudottan a muffin hazája. Ma már nálunk is kapható a piacokon, nyáron friss áfonya, de télen sem kell lemondanunk a finom áfonyás muffinról, hiszen mirelit formában bármikor beszerezhető.

Áfonyás muffin

Ha fagyasztott áfonyát használunk, ne hagyjuk felengedni, mert akkor eláztatja a tésztát.

Áfonyás muffin recept:

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

25 dkg liszt

15 dkg barnacukor

15 dkg szobahőmérsékletű vaj

25 dkg friss vagy fagyasztott áfonya

1 bio citrom

1 tojás

2 dl tejszín

3 tk sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

Áfonyás muffin elkészítése:

A lisztet keverjük össze a bio citrom reszelt héjával, és a sütőporral. Ha friss áfonyával dolgozunk, mossuk meg a szemeket jó alaposan, majd csepegtessük le.

A tojás egy edényben verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, és jó alaposan keverjük össze. Végül a tojásos masszát keverjük össze a száraz alapanyagokkal és keverjük át a tésztát. Amikor a tészta már egynemű, óvatosan forgassuk bele a muffin tésztába az áfonyát is.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd közben a muffin tésztát kanalazzuk bele a formákba, kinek milyen van otthon. Végül süssük meg az áfonyás muffinokat 20-25 perc alatt.

És ha szeretnél még több muffint sütni, próbáld ki az Egyszerű kókuszos muffin receptünket is.

  • Almás pite illatgyöngy
    Almás pite illatgyöngy

     

  • Citrom illatgyöngy+illóolaj
    Citrom illatgyöngy+illóolaj
  • Japán cseresznye illatgyöngy
    Japán cseresznye illatgyöngy
  • Levendula illatgyöngy
    Levendula illatgyöngy

     

  • Vidéki kert illatgyöngy
    Vidéki kert illatgyöngy